2019’un En İyi WordPress Eklentileri

Uygulamalar iPhone’ları kusursuz hale getirmiş olduğu gibi, en iyi WordPress eklentileri düzgüsel bir WordPress sitesini mutlaka benzersiz bir internet sitesi yapacaktır. Yoast gibi SEO Juggernauts biçim eklentileri ile temas için, on saniyelik kolay bir yükleme işleminin bu kadar etkileyici sonuçlar üretebilmesi şaşırtıcı.

Ancak, bütün eklentiler aynı değildir. Bazıları konunuzla karıştırılan fena bir kodlamaya sahip. Diğerleri hatalarla doludur ve onları işlevsellik açısından neredeyse işe yaramaz hale getirir. Bu nedenle, web sitenizin her vakit en yüksek performansta çalışabilmesi için en iyi WordPress eklentilerini vurgulamak istiyoruz.

Neler Okuyacaksınız? →

2019’un En İyi WordPress Eklentileri

Ve Jetpack, Contact Form 7 ve Yoast gibi eklentiler ile ilgili malumat edindiğinizden eminiz. Böylece, onlar ile ilgili duyduğun onikinci açıklamayı bırakacağız. Bunun yerine, hak ettikleri konuşmayı almayan, fakat bir blog ya da internet sitesi başlatmak isteyen herkes için olağanüstü derecede yararlı olan vazgeçilmez, hafifçe ve son aşama fonksiyonel eklentilere odaklanıyoruz.

Pretty Links

Ne yapar: Pretty Links ile mevcut ve gelecekteki bütün linkleri internet sitenize koyabilir ve daha pak bir manzara elde etmek için onları kısaltabilirsiniz. Sadece bu değil, bütün linkleri nereden geldiğini seyretmek için bu linkleri kullanabilirsiniz.

Neden İhtiyacınız Var: Blogcular sıklıkla ortak bağlantılar içerdiğinden, onları daha azca komplike hale getirmek için onları kısaltmak mantıklıdır. Bağlı kuruluş bağlantılarıyla daha ilkin çalıştıysanız, bunların ne kadar uzun ve ürkütücü görünebileceğini bilirsiniz. Eklenti, ziyaretçilerinizin nereden geldiğini ve hangi bağlantıların maksimum tıklandığını denetlemek için de harika çalışır.

Shortlinks by Pretty Links – Best WordPress Link Tracking Plugin

Pretty Links WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

Broken Link Checker

Ne yapar: Broken Link Checker (Kırık Bağlantı Denetleyicisi) eklentisi, isminden de anlaşılacağı kadarını yapar. Bozuk linkleri belirlemek için devamlı internet sitenizi tarar. Daha sonrasında bu bağlantıyı düzeltmek için bir bildirim alacaksınız. Tarama, fena sahneler ve yönlendirmeler içerir.

Neden buna ihtiyacınız var: Blogunuzda sorunlu bir görsel ya da irtibat varsa, kullanıcı kullanıcı arayüzü karmaşıklaşır ve arama motorları tetiklenir. Bu nedenle, hiç bir şeye yol açmayan linkleri kaldırmak ya da değişiklik yapmak sizin yararınızadır, böylece SEO sıralamanızı iyileştirebilir ve okuyucularınızı sevinçli edebilirsiniz.

Broken Link Checker

Broken Link Checker WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

Optimole

Ne yapar: Optimole, WordPress’e yüklediğiniz bütün görüntüleri devralır ve daha iyi performans için kendiliğinden optimize eder. Bu, dosya biçiminin değiştirilmiş olduğu ya da dosya boyutunun küçültüldüğü anlamına gelebilir. Daha ilkin yüklediğiniz resimlerin iyi çalıştığından emin olmak için öteki eklentiler tarafınca yüklenen görüntüyü ve hatta taramayı optimize eder. Ayrıca, Optimole internet sitenizi bir imaj CDN’sine bağlar. Bu, görüntüleri internet sitenize daha süratli yüklemenizi sağlayacaktır.

Neden İhtiyacınız Var: Medyanız ya da resimleriniz diyelim genelde yavaş yükleme süreleri ya da server tıkanıklığının nedenidir. Bu nedenle, görüntüleri küçülterek ya da dosya formatlarını değiştirerek optimize etmek önemlidir. Ancak, bunu el ile yapmak uzun vakit alacaktır. Bu nedenle, Optimole eklentisi fonda sizin için her şeyi yapar. Bundan sonrasında daha süratli bir sayfa yükleme ve daha iyi bir kullanıcı tecrübesi göreceksiniz.

Image optimization service by Optimole

Optimole WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

Smush Image Compression and Optimization

Ne yapar: Smush Görüntü Sıkıştırma ve Optimizasyonu, çok daha geniş olması haricinde, Optimole’ye benzer. Kısacası, Smush sitenizi sahneler için tarar ve bu tarz şeyleri dosya boyutunu küçülterek, görüntüyü tekrar boyutlandırarak ya da formatı ayarlayarak optimize eder. Bu otomatik optimizasyon daha ilkin yüklenen resimler ve gelecekte eklemeyi planladığınız resimler için yapılır.

Neden ihtiyacınız var: Büyük görsel boyutları sitenizi yavaşlatabilir. Bu nedenle, okuyucuların yavaş yükleme sürelerinde hüsrana uğradığını görebilirsiniz. Ayrıca, arama motorları bunu görmek istemiyor. Bu nedenle, Smush Image Compression ve Optimization, imaj boyutlarını kendiliğinden daha ufak hale getirerek işinizi sizin için yapar.

Önemli! Aynı anda çok sayıda imaj optimizasyon eklentisi kullanmayın. Smush kullanmak istiyorsanız, ilaveten Optimole kullanmayın ve bunun tersi de geçerlidir.

Smush Image Compression and Optimization

Smush WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

Revive Old Posts

Ne yapar: Revive Old Posts eklentisi eski blog yazılarını toplumsal ağlarla paylaşır. Örneğin, bir müddet ilkin eski (hala yüksek kalitede) bir gönderiye haiz olabilirsiniz. Bu gönderi arşivlere taşındı, artık pek kimse göremiyor. Bu nedenle, bu eklenti Facebook ve Twitter gibi yerlerde yeni insanlarla paylaşılarak canlandırılıyor.

Neden ihtiyacınız var: Bu mesajların cevaplanması vakit almaz, zira bu olabildiğince mühim bir eklenti. Yıllar öncesinden, insanların bugünden harbiden zevk alacağı kusursuz bir blog yazısı olabilir. Ayrıca, toplumsal yayınlarınızı içerikle doldurabilir ve blogunuza daha çok trafik çekebilirsiniz.

Revive Old Posts – Auto Post to Social Media

Revive Old Posts WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

MailPoet Newsletters

Ne yapar: MailPoet Bültenleri, e-posta haber bültenlerini WordPress panonuza getirir. Kullanıcılar blogunuzdaki e-posta listeniz için kaydolabilir. Ardından, haber bültenlerini WordPress’ten oluşturabilir ve abone olan her insana gönderebilirsiniz.

Neden ihtiyacınız var: MailPoet’in bedava bir planı değil, bunun yanı sıra e-posta adreslerini toplamak ve bu haber bültenlerini göndermek için çok daha kolay bir seçenek. Artık e-postalarınızı kurmak için öteki bir uygulamaya atlamak zorunda kalmazsınız ve bununla adım atmak için olabildiğince hoş şablonları da vardır.

MailPoet – emails and newsletters in WordPress

MailPoet Newsletters WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

CoSchedule

Ne yapar: CoSchedule, muhtelif nedenlerden kaynaklı en iyi WordPress eklentilerinden biridir. Yazarlarınıza yazı planlamak ve atamak için WordPress’in içerisinde hoş bir editoryal takvim sunar. Ayrıca blog yayınlarında ortak çalışabilir, ilaveten yayınlandıktan sonrasında onları tanıtmak için aracı kullanabilirsiniz.

Neden ihtiyacınız var: Çok yazarlı bloglar, blog gönderilerini planlama, düzenleme ve zamanlama için bir tür organizasyon aracı gerektirir. CoSchedule ile bütün içerik stratejinizin harika bir görüntüsünü elde edersiniz ve istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Bu yalnızca bir idare edici olarak size destek olmakla kalmaz, bunun yanı sıra yazarlarınız da size teşekkür eder.

CoSchedule

CoSchedule WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

User Switching

Ne yapar: User Switching (Kullanıcı Değiştirme) Eklentisi, blog yöneticinizin sitenin değişik görünümleri için hesaplar arasında geçiş yapmasını sağlar. Örneğin, bir idare edici olarak çıkış yapmak ve müşterilerinizin ön uçta ne gördüğünü denetlemek istiyorsunuz.

Neden İhtiyacınız Var: Bu eklenti, değişikliklerin neticelerini görmek için bir kullanıcı hesabından diğerine atladığınız ortamları test etmek için idealdir. Ayrıca, internet sitesinin ve kullanıcı deneyiminin okuyucular için iyi mi göründüğünü bilmek isteyen derli toplu blog yöneticileri için de bunu beğendik.

User Switching

User Switching WordPress eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

Genel gözlemler
Buradaki tanınmış ve birtakım tanınmış olmayan WordPress eklentileri ile ilgili konuşsak da, bu listeyi derlerken birtakım eğilimlerin ortaya çıktığını belirtmek gerekir. Bazı uzmanlar seçtiklerini benzer eklenti kategorilerinde paylaştı.

Örneğin, uzmanlar imaj optimizasyonunun son aşama mühim bulunduğunu düşünüyor. Smush ya da Optimole gibi eklentilerle, blogcuların ve internet yöneticilerinin sitelerinin ne kadar bant genişliği kullandığı ve bunun denetim altında tutmanın onlar için ne kadar mühim olduğu ile ilgilenilmiş olduğu açıktır.

Başka bir meyil destek SEO eklentileri ya da irtibat manipülasyon eklentileri olarak adlandırılabilir. Örneğin, Broken Link Checker ya da Pretty Link gibi eklentiler, en iyi WordPress eklentileri listesindeki en popülerler arasındadır. Burada birazcık daha derinlere bakarsak, büyük ihtimalle bu eklentilerin sunmuş olduğu özelliklerin Yoast SEO gibi büyük SEO eklentilerindeki tek noksan neden bulunduğunu iddia edebiliriz.