2022 En İyi FPS Oyunları

2022 en iyi FPS oyunları yazımızda sizlere bu senenin en sevilen FPS oyunlarını listeleyeceğiz. Gelin oyunlarımıza göz atalım.

2022 En İyi FPS Oyunları

Oyun severlerin zevk alarak birbirleriyle savaşım etmiş olduğu yerlerden birisi de FPS oyunları olmaktadır. Oyun yapımcıları, oyuncuların daha çok zevk alıp birbiriyle rekabet etmeleri için çok oyunculu FPS oyunuyla yeni zirvelere ulaştı. Bugün bedava olarak oynayabileceğiniz FPS oyunlarını sizler için listeleyeceğiz.

  • Call of Duty Warzone
  • PUBG
  • Apex Legends
  • Valorant
  • Counter Strike: Global Offensive

Call of Duty Warzone

Amerikalı oyun geliştiricisi olan Activision, Mart 2020 tarihinde Call of Duty Warzone oyununu oyun severlerle buluşturdu. Bu oyunumuz battle royale türünde oynanan bir oyun olmakla beraber şu ana kadar ki en iyi Call Of Duty serilerinden diye laf edebiliriz.

Battle Royale, üçer benlik takımlardan oluşan 150 şahıs içinde geçmekte. Benzer battle royale içeren oyunlardaki gibi uçakla haritanın rastgele bir yerine süzüldükten sonra tabanca ve ekipman bularak rakiplerinizle kıyasıya bir savaşım içine girişmektesiniz. Sizler için bu oyunu oynadık ve değerlendirme açısından 100 üstünden 70 puanı bu oyuna layık gördük. 

PUBG 

Belki de Battle Royale türünün en iyi örneği olarak PUBG’den laf edebiliriz. Oyunumuz 2017 yılının Mart ayında betasıyla oyuncularla buluşurken tam anlamıyla 2017 Aralık’ta bütün sevenleriyle buluştu. 

Krafton Inc. firması tarafınca tasarlanan oyunumuz çok hızlıca Dünya’nın dört bir yanından büyük kitleler yakaladı ve günlük 600 – 700 bin kullanıcıya ulaştı. Oyunumuz ilk çıkmış olduğu vakit Steam üstünden ücretli bir halde satın alınırken şu an için bütün kullanıcılara bedava bir halde. 

Bilgisayar oyunu olarak olabildiğince tanınmış olan PUBG, 2017 yılının sonunda hızlanan çalışmalarla beraber 1 yıl geçmeden oyunu mobil platforma da tasarlayarak oyuncu kitlesini sevindirdi. Sizler için oyunu oynadık ve 100 üstünden 95 puanı bu oyuna layık gördük. 

Apex Legends

Electronic Arts firması tarafınca tasarlanan ve piyasaya 2019 Şubat senesinde çıkan Apex Legends, PUBG oyunuyla aynı klasmanda olan bir battle royale oyunudur. PUBG’den ayrılan birkaç adet hususi durumunun yanı sıra olabildiğince süratli gidişat gerektiren bir oyun olmakta. Maç başlangıcı öncesinden yaptığınız şampiyon seçimiyle de beraber değişik kabiliyetlere ev sahipliği yaparak bu oyunun tadını olabildiğince çıkartabilirsiniz. Son olarak sizler için bu oyunu değerlendirdik ve 100 üstünden 80 puanı bu oyuna layık gördük.

Valorant

2022 senesinde FPS oyunundan laf ediyorsak bu mutlaka şu an en tanınmış olan Valorant olurdu. CSGO ve Overwatch’tan esinlenerek ortaya sunulan Valorant günümüzde maksimum oynanan FPS oyunları içinde bulunmakta.

Riot Games tarafınca tasarlanan bu oyunumuz Haziran 2020 senesinde oyun severlerle buluştu. Riot Games’in ilk FPS oyunu olan Valorant, oyuncular tarafınca olabildiğince beğenildi ve o zamana kadar oynanan bir çok FPS oyununu geride bıraktı. Ardından çıkan Valorant seçimi oyunlar ise piyasaya fazla tutunamayarak Valorant’ın popülerliğini sarsamadı. Sizler için Valorant’ı değerlendirdik ve 100 üstünden 95 puana layık gördük.

Counter Strike: Global Offensive

Açıkçası 5v5 FPS oyunlarının babası olarak bildiğimiz CS:GO her yıl olduğu gibi bu yıl de en iyi FPS oyunlarının arasına girmeyi başarıyor. Oyunumuz Steam üstünden muayyen döneme kadar satın alarak oynansa da şu an için Steam’de bedava bulunmakta.

Valve tarafınca tasarlanan bu oyun 2012 yılının Ağustos ayında oyun piyasasına girdi ve olabildiğince beğeni topladı. Her yıl en iyiler listesine girerken 5v5 FPS oyunları dendiği vakit akıllara gelen ilk isim olmayı da başardı. Bu oyunumuz günlük olarak 700.000’den fazla oyuncuya haiz olmakla beraber bir çok turnuvaya da ev sahipliği yaparak bir dünya markası olmuştur. Sizler için CS:GO’yu değerlendirdik ve 100 üstünden 100 puanı bu oyunumuza layık gördük. 

2022 en iyi FPS oyunları isimli yazımızın burada sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yazımızı beğendiyseniz ve bu tür içeriklerin devamını bekliyorsanız sitemizi ivedilikle takip etmeyi sakın unutmayın. 

2022 En İyi MMORPG Oyunları makalemize geçmek için buraya tıklayın.