2022 En İyi MMORPG Oyunları

2022 en iyi MMORPG oyunları yazımızda sizlere bu senenin en sevilen çok oyunculu RPG yapımlarını listeleyeceğiz. Gelin oyunlarımıza göz atalım.

2022 En İyi MMORPG Oyunları

Oyun severlerin vakitlerini bilgisayar başlangıcında geçirmelerinin en büyük nedenlerinden birisi de MMORPG oyunları olmaktadır. Gelişmesi olabildiğince vakit isteyen ve muayyen ara verildikten sonra öteki kullanıcılardan geri düşmesi nedeniyle süreklilik gerektiren bir oyun türüdür. 2022 yılı içinde sizlere en iyi MMORPG oyunlarını sıralamada çaba gösterdik. Şimdi gelin hep beraber listemize göz atalım!

  • Black Desert Online
  • World of Warcraft
  • TERA Online
  • Elder Scrolls Online
  • New World
  • Lost Ark

Black Desert Online

Koreli oyun geliştirici tarafınca 2014 senesinde piyasaya sürülen bu oyun, Black Desert, ülkemize 2017 senesinde tamamiyle Türkçe bir halde giriş yaparak kullananların alaka odağı oldu. Oyunun bizlere sunduğu grafikler ise bir çok da büyüleyici. Oyun severleri büyüleyici grafiği, etraf yapısı ile dikkatini çeken bu oyunumuza listemizde 1. sırada yer vermiş bulunmaktayız. Oyunumuzda etraf yapısının genişliği bir yana, karakter oluşturmada da sizlere olabildiğince fazla seçenek sunarak hayal gücünüzü dilediğiniz kadar kullanmanızı sağlamakta.

Yapımın bir çok MMORPG oyunlarından daha çok ses getirmesinin ana nedenlerinden birisi mutlaka oyun içi grafiğidir. Gelişmiş craft sistemiyle beraber Black Desert Online’ın ne kadar gelişmiş bir oyun bulunduğunu görmekteyiz. Oyunumuz, Steam üstünden paketleriyle beraber satılmaktadır.. Oyunu başlangıç düzeyinde oynamanız için standart paketi almanız sizin için  kafi olacaktır. Standart paket, Steam üstünden alınmakta ve 22₺ satılmakta. Tek başınıza ya da dostlarınızla eğlenceli bir MMORPG oynamak istiyorsanız Black Desert Online tam size göre!

World of Warcraft

2022 en iyi MMORPG oyunları listemizin bir öteki üyesi de World of Warcraft (WoW) oluyor. Söz mevzusu MMORPG olunca akıllara gelen ilk oyunlardan birisi olanWorld of Warcraft oyun tutkunları tarafınca olabildiğince alaka görmekte. Oyunun devamlı kendisini güncellemesi kullanıcılar tarafınca tercih edilmesine imkân sunuyor. 

Blizzart Entertainment firması tarafınca geliştirilenWorld of Warcraft, oyun severlerle 1994 senesinde buluşturuldu.. Eski grafiklerine karşın hâlâ yeni nesil MMORPG oyunlar içinde üstünlüğünü koruyan WoW, hâlâ maksimum oynanan MMORPG oyunları arasında.. Oyun içinde bir çok derslik ve karakter de mevcut. MMMORPG oyun arayan arkadaşlarımız içinWorld of Warcraftkesinlikle önerimiz.

TERA Online

Tera Online, Black Desert Online’daki gibi, Koreli bir firma tarafınca geliştirilmiştir. 2011 senesinde Güney Kore’de oyunculara sunulan bu oyunumuz 2012 senesinde global bir halde oyunculara sunulmuştur. Tera Online, çıkmış olduğu devre içinde grafik ve oynanış açısından oyun dünyasını olabildiğince sarsmıştır. Oyun, hikayesi bakımından olabildiğince dikkat çekmektedir.  Hikaye, Arun ve Shara isminde iki titanın uyumasıyla başlamakta. Yani oynarken seçtiğimiz karakterler Arun ve Shara’nın birer rüyası olmaktadır.

Bu oyunumuz 13 derslik ve 7 ırktan meydana gelmektedir. Bu sayede  oyun severlere olabildiğince geniş bir seçim yelpazesi sunar. Günümüzde kullanıcı sayısı Black Desert Online ve World of Warcraft’a nazaran daha azca olsa da Tera Online, 2022 en iyi MMORPG oyunları listesine girebilmekte. 

2022 En İyi MMORPG Oyunları: Elder Scrolls Online

Zenimax stüdyosu tarafınca tasarlanan Elder Scrolls Online,  2014 senesinde kullanıcılar ile buluşturuldu. Bu oyun günümüzde de hâlâ en tanınmış oyunlardan biri olmakta.  Oyunun oynanış açısından havası ise bizlere Skyrim evrenini anımsatmakta. Oyunun içinde P2W dediğimiz tabirin bulunmaması ise bu oyunumuzu öteki MMORPG’lerden üstün kılan yanlarından bir tanesi.. Para veren oyuncuların sizin önüne haksız bir halde geçmemesi oyun içinde olabildiğince büyük bir avantaj. Rol yapma açısından bakarsak da oyunda ev yapma, balık tutma, öteki oyuncularla etkileşimde bulunma, ava çıkma gibi muhtelif özellikler mevcut.

Bu oyunumuz grafik ve etraf yapısı dahilinde oyun severlerin olabildiğince dikkatini çekiyor. Elder Scrolls Online, Skyrim evrenini seven oyuncular için tercih edilmesi ihtiyaç duyulan MMORPG oyunlardan bir tanesi. Oyunumuzu  Steam’den 100₺ gibi bir ücret karşılığında satın alabilirsiniz. 

New World

Listemizde ise hayal kırıklığı denebilecek bir oyunumuza yer vermek istedik. Ünlü firma Amazon tarafınca çıkarılan New World, yayıncılar dahilinde anlık olarak çok fazla kesime ulaştı. Amazon’un fena sunucuları, bir türlü bitmek bilmeyen oyun hataları yüzünden ise başlangıçtan bu yana olabildiğince kitle kaybeden New World, 2021 yılının sonunda bizlerle buluşan son MMORPG oyunu olmuştu.

Lost Ark

Listemizin sonunda ise sizlere Lost Ark ile son vermek istedik. Oyunumuz 2019 senesinde Asya sunucularını açmış olsa da Avrupa’da hemen hemen bir servera haiz değildi. Amazon’un New World faciasından sonra adımını attığı Lost Ark, sunucuların açılmasıyla beraber anlık olarak 1.3 milyon kullanıcıya erişim sağladı. Oyundaki craft mantığı ve muhtelif sınıfların olmasının da avantajıyla kullananların ilgisini olabildiğince çekti. Amazon’un bir türlü çözemediği sunucu sıkıntısı, Lost Ark’ın da kullanıcı sayısını bir o denli düşürdü. Farklı bir MMORPG deneyimi edinmek açısından Lost Ark’ı dostlarınızla oynamanızı öneri ediyoruz.

2022 en iyi MMORPG oyunları isimli yazımızın burada sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yazımızı beğendiyseniz ve bu tür içeriklerin devamını bekliyorsanız sitemizi ivedilikle takip etmeyi sakın unutmayın.

Overwatch 2 Drobu Nasıl Alınır isimli yazımıza geçmek için buraya tıklayın.