3D Yazıcı Önerileri: En İyi 3D Printer Modelleri – 2022

resim42976640
resim42976640

En iyi 3D yazıcı önerileri listemiz ile karşınızdayız. Birkaç sene ilkin adından bile bahsedilemeyen 3D yazıcı teknolojisi günümüzde gittikçe tanınmış hale gelmeyi sürdürüyor. Üstelik sadece bireysel kullanım değil bunun yanı sıra ustalaşmış alanda da 3D yazıcıları görmek mümkün. Peki en iyi 3D yazıcı önerileri listemizde hangi modeller yer alıyor?

Günümüz teknoloji dünyasında kullanan şahıs sayısı ve kullanım alanları çabucak artan 3D yazıcılara, her geçen gün yeni modeller ve markalar ekleniyor. Fiyat performans olarak kullanıcılara sunulan birden fazla yazıcı olması sebebiyle, almak isteyenlerin kafası karışmakta.

Biz de bu karışıklığı gidermek için 3D yazıcı önerileri hazırlamak istedik. Ucuz, orta ve yüksek segmenttedeki modelleri inceleyerek kendinize İdeal olanı seçebilirsiniz. Ancak bu mamüllerin fiyatlarının devamlı olarak değiştiğini belirtmekte yarar var. Ayrıca ülkemizde bazı zamanlar yığın sıkıntısı çektiklerini de anlatım edelim.

İçindekiler

En İyi 3D Yazıcı Önerileri: Uygun Fiyat

Creality Ender 3 Pro

Başlangıç seviyesi ve hobi amaçlı almak isteyen kullananların en çok tercih etmiş olduğu 3D yazıcılardan biri olan Creality Ender 3 Pro, en iyi 3 boyutlu yazıcı önerileri listemizin ilk esnasında yer alıyor. Yarı monte şekilde kullanıcıya sunulan bu model yeni başlayacaklar için son aşama etkin bir tercih.

Başlangıç seviyesindeki bir kullanıcının huzurlu bir halde montajını yapabileceği 3D yazıcı; esnek filament basımı ahenkli ve yüksek kaliteli baskılar alabilmektedir. Ayrıca üründe ısıtmalı bir metal tabla olduğunu da belirtmekte yarar var.

Cihazın kullandığı baskı teknolojisi ise FDM olarak anlatım ediliyor. Cura, Simplify 3D ve Repetier Host yazılımları ile ahenkli çalıştığını da belirtelim. Desteklediği dosya uzantıları ise STL, OBJ ve Gcode olarak anlatım ediliyor. Ayrıca SD kart kullanarak çıktı almak mümkün.

Ürünün baskı genişliği ve derinliği 220 mm olarak anlatım ediliyor. Baskı yüksekliği ise 250 mm şeklinde belirtiliyor. Cihazın kendi ağırlığı ise aşağı yukarı 7 kilogram. Creality Ender 3 Pro modelinin arayüzü ise maalesef Türkçe desteği sağlamıyor. Yine de en iyi 3 boyutlu yazıcılar içinde yer aldığını belirtelim.

3D yazıcı önerileri: Creality Ender 3 Pro
Creality Ender 3 Pro

Anycubic i3 Mega S

Anycubic i3 Mega S, güçlendirilmiş ısıtlmalı ultrabase tablaya ve filament bittiğinde ya da bir sorun meydana geldiği vakit baskıyı durduran bir sensöre sahiptir. Bu sayede çömez kullananların da güçlük yaşamadan kullanmasına imkân tanımaktadır. Bu yönüyle bile en iyi 3D yazıcılar listemizde yer almaya hak kazanıyor.

Buna ayrıca başlangıç seviyesindeki kullananların işlerini kolaylaştırmak adına yazıcıda, elektrik kesildiğinde kalmış olduğu yerden devam etme özelliği bulunmaktadır. Böylece rastgele bir sorun yaşamadan işleme kalmış olduğu yerden devam edebilmektedir.

Ürünün yöntem detaylarına baktığımızda baskı teknolojisi olarak FDM tercihini görüyoruz. Bağlantı tipinde ise SD karta ayrıca USB bağlantısı opsiyonu bulunuyor. Cihazın arayüzünde Türkçe desteği bulunmuyor. Ancak dokunmatik bir ekrana ve uzaktan denetim araçlarına erişim mümkün. Ayrıca otomatik kalibrasyon ile de kullanıcıya kolaylık sağlıyor.

Baskı boyutlarına baktığımızda 210 mm genişlik ve derinlik değerlerini görüyoruz. Yükseklikte ise 205 mm gibi bir kıymet görmek mümkün. Cihazına ağırlığı ise 16.5 kilogram olarak anlatım ediliyor. Bulundurduğu özellikleriyle zamandan ve kullanacağınız malzemeden tutum etmenizi sağlayacak bu aygıt en iyi 3D yazıcı önerileri listemize girmeye hak kazanıyor.

3D yazıcı önerileri: Anycubic Mega S
Anycubic Mega S

Creality Ender 3 V2

En iyi 3D yazıcı önerileri listemizde yer verdiğimiz bir öteki Creality ürünü ise Ender 3 V2 oluyor. Daha ilkin listemizde yer edinen Creality Ender 3 Pro ile son aşama benzer olsalar da iki ürünün birkaç mühim farkı mevcut. Bu nedenle iki ürün içinde tercihinizi kendiniz gerçekleştirmeniz yararlı olacaktır.

Creality Ender 3 V2 cihazında dinamik ve ısıtmalı bir metal tabla bulunuyor. Tabla sıcaklığı ise en çok 100 dereceye ulaşabiliyor. Creality Ender Pro’dan mühim bir farkı bu. Çünkü Ender Pro modelinin tablası 110 aşama sıcaklığa ulaşabiliyordu.

Buna ayrıca cihazın Cura ve Simplify yazılımlarını yardımcı verdiği biliniyor. Dosya formatlarında ise STL, OBJ ve Gcode desteği ile karşılaşıyoruz. FDM baskı teknolojisinden faydalanan Creality Ender 3 V2, hem SD kart hem de USB ile baskı desteği de sunuyor.

Ürününün baskı özelliklerine baktığımızda 220 mm genişlik ve derinlik değerleri ile karşılaşmak mümkün. Ayrıca 250 mm baskı yüksekliği de cihazın dikkat çeken öğeleri arasında. Ancak Creality Ender Pro’dan en mühim farkı cihazın boyutu oluyor. Yaklaşık 200 mm daha yüksek bir aygıt olan Creality Ender 3 V2 bunun yanı sıra 1 kiloya yakın bir ağırlık farkına da sahip. Tüm bu özellikleriyle en iyi fiyat-performans 3D yazıcı önerileri içinde yer aldığını da belirtelim.

creality-ender-3-v2
Creality Ender 3 V2

En İyi 3D Yazıcı Önerileri: Orta Segment

FlashForge Adventurer 3

Listemizin ilk kapalı tasarıma haiz 3D yazıcı modeli FlashForge Adventurer 3, başlangıç ve orta düzen kullananların kullanabileceği bir yazıcı olarak karşımıza çıkıyor. Flash Forge 3D yazıcı, kullanıcılara sessiz bir ortam ve şık bir dizayn sunmakta.

PLA ve ABS filamentlerde baskı yapabilme kabiliyetine sahip. Güvenli ve uzaktan erişim sağlayabilme gibi özelliklere sahiptir. Isıtmalı metal tablası ise hareketsizdir. FlashCloud bulut tabanlı platformu ile buluttan baskı yapmanızı olası de kılmaktadır.

Cihazda kullanılan baskı teknolojisi FFF olarak anlatım edilmektedir. Ayrıca daha ilkin de belirttiğimiz gibi Wi-Fi’a ayrıca USB ile çıktı alma opsiyonu de sunulmaktadır. Ürünün baskı genişliği, derinliği ve yüksekliği ise 150 mm olarak belirtilmektedir. Ürünün ağırlığı ise 9 kilogramdır.

3D yazıcı önerileri: Flashforge Adventure 3
FlashForge Adventurer 3

Alya

Bir arıkovanı projesi olan Alya, güvenilir ve kullanıcı dostu bir 3D yazıcı modelidir. Çok azca elektrik harcayan modelde PLA filamenti kullanılmaktadır. Ev, ofis ve okullarda kullanılabilecek yazıcının etrafı legolarla kaplıdır. Legolarla kaplı olması vasıtası ile modelin görünümü isteğe göre tasarlanabilir. Bu yönüyle bilhassa çocuklar için olabildiğince makul olduğu belirtilmektedir.

Üründe kullanılan baskı teknolojisi FDM şeklinde anlatım edilmektedir. 9 kilogram ağırlığa haiz ürünün boyutu ise 267x293x385 mm olarak belirtilmektedir. Cihazın baskı genişliği ise 130 mm; baskı derinliği ve yüksekliği ise 100 mm şeklinde açıklanmıştır. Kapalı bir tasarıma haiz ürünün ısıtmalı bir tablası bulunmamaktadır. Tabla malzemesi ise camdır.

Cihazda irtibat tipi olarak SD kart, USB desteğine ayrıca Wi-Fi opsiyonu de sunulmaktadır. Otomatik kalibrasyon da ürünün kullanması kolaylaştıran bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm bu özellikleriyle her yaştan kullanıcı için makul bir 3D yazıcıdır.

Arıkovanı projesi Alya 3D yazıcı modeli
Alya

Artillery Sidewinder X2

En iyi 3D yazıcı önerileri listemize Artillery Sidewinder X2 modeliyle devam ediyoruz. Fiyat performans ürünleri içinde yer edinen Artillery Sidewinder X2 aleni tasarımlı bir yazıcı olarak bizleri karşılıyor. Özellikle sessiz bir tecrübe arayanlar için çok iyi bir seçenek olduğunu belirtelim.

Üründe dinamik bir tabla yer alıyor. Ayrıca bu tablanın ısıtmalı olduğu da belirtiliyor. Alüminyum malzemeden meydana getirilen tablanın en çok sıcaklığı ise 110 aşama olarak anlatım ediliyor. Ayrıca cihazda dokunmatik monitör ve otomatik kalibrasyon desteği de mevcut.

Cihazın baskı genişliği ve derinliği ise 300 mm olarak belirtiliyor. Baskı yüksekliği ise 400 mm olarak anlatım ediliyor. Cihazın boyutu ise olabildiğince yüksek gözüküyor 870 mm yüksekliğe ayrıca 550 mm genişlik ve 405 mm derinliği bulunuyor. Ağırlığı ise aşağı yukarı 13 kilogram şeklinde belirtiliyor.

artillery-sidewinder-x2
Artillery Sidewinder X2

En İyi 3D Yazıcı Önerileri: Üst Segment

Zaxe Z3

En iyi 3D yazıcı önerileri listemizin üst segmentinde çok üst düzen bir ürün ile başlıyoruz. Alüminyum bir kasaya haiz olan Zaxe Z3 modeli şık tasarımına ayrıca dikkat çeken özellikleriyle karşımıza çıkıyor. Üstelik bu ürünün en etkin özelliklerinden birisi Türkçe kullanıcı arayüzü desteği oluyor. Böylece Türkçe kullanmak isteyen kullanıcılar için harika bir alternatif cihazda yer alıyor.

Hareketsiz bir tablası bulunan Zaxe Z3 modelinin tabla malzemesi ise alüminyum olarak belirtiliyor. Ayrıca ısıtmalı bir tablaya haiz cihazın en çok ısı kıymeti ise 100 aşama şeklinde anlatım ediliyor. Ayrıca elektrik kesintisi sonra işleme devam etme, dokunmatik monitör ve otomatik kalibrasyon gibi özelliklerin de üründe yer aldığını belirtelim.

AMF, OBJ ve STL dosya uzantılarına yardımcı sunan cihazda yazılımda ise Zaxe xDesktop desteği mevcut. Ayrıca ABS, PLA ve naylon gibi filament tiplerine de yardımcı sunduğunu belirtelim. Cihazın baskı hassasiyeti ise 0.01 mm olarak anlatım ediliyor. Bağlantı tiplerinde ise Ethernet, USB ve Wi-Fi görmek mümkün. Baskı değerlerinde ise 400 mm genişlik, 300 mm derinlik ve 350 mm yükseklik görüyoruz.

zaxe-z3
Zaxe Z3

Makeblock mCreate

Metal tasarımlı bir öteki model ile en iyi 3D yazıcı önerileri listemize devam ediyoruz. Makeblock mCreate modeli hem bir yazıcı hem de lazer kazıyıcı fonksiyonu görmesiyle büyük beğeni topluyor. Cihazı hem nozzle ile hem de lazer ile kullanmak mümkün. Ayrıca takılan başlığa göre aygıt kendiliğinden modlar içinde geçiş yapmaktadır.

Saatte 150 mm’ye kadar baskı hızına haiz olan ürün baskı teknolojisi olarak FDM’den faydalanmaktadır. PLA ve TPU filamentlerine de yardımcı sağadığını belirtmekte yarar var. Ayrıca ısıtmalı bir tablası bulunan ürünün en çok tabla sıcaklığı 80 aşama olarak belirtiliyor.

Ürünün baskı genişliği ve derinliği 220 mm olarak anlatım ediliyor. Baskı yüksekliği ise 295 mm şeklinde bildiriliyor. Kesinti sonrası prosedür desteği, dokunmatik monitör ve otomatik kalibrasyon da bu üründe bulunan özellikler içinde bulunuyor. 0.3 mm baskı hassasiyeti de cihazın dikkat çeken özelliklerinden.

makeblock-mcreate
Makeblock mCreate

Ultimaker 2+

Profesyonel kullananların en çok tercih etmiş olduğu Ultimaker 2+, ısıtmalı cam tablasına ve aleni filament sistemine sahiptir. Baskılarda gerçekleştirmek istenen köprüleme ve çıkıntı işlemleri için kusursuz sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Tüm bu özellikleriyle bile en iyi 3D yazıcı önerileri içinde yer almaktadır.

Cihazda ısıtmalı bir cam tabla yer almaktadır. Maksimum tabla sıcaklığı ise 110 aşama olarak anlatım edilmektedir. Buna ayrıca BMP, GIF, JPG, OBJ, X3D ve 3MF gibi dosya uzantılarını desteklediğini belirtelim. Cihazın Autodesk Inventor, Siemens NX ve SolidWorks gibi programlara yardımcı sağladığını da belirtelim.

50 dB en çok gürültü seviyesi de cihazın dikkat çeken özelliklerindendir. Ayrıca dokunmatik monitör ve otomatik kalibrasyon gibi özelikler de cihazda bulunmaktadır. 223 mm baskı genişliği ve derinliğine ayrıca 205 baskı yüksekliği kıymeti bulunmaktadır. Ürünün boyutu 493 x 342 x 588 mm, ağırlığı ise 11.3 kg olarak belirtilmektedir.

Ürünün en çarpıcı özelliklerinden birisi ise 300 mm/s yazma hızıdır. Ultimaker 3D yazıcıların İdeal fiyatlı modellerinden olan Ultimaker 2+, güvenilir ve basit/anlaşılır arayüzü ile dikkat çekmektedir. Markanın öteki ürünlerine de göz atabilirsiniz.

En çok tercih edilen 3D yazıcı Ultimaker 2+
Ultimaker 2+