Android 4.0’daki can sıkıcı sorunlar!

Merakla Android 4.0’u bekliyorsanız, bu ufak problemlerin canınızı sıkmayacağından emin olun!

Google’ın mobil platformunun son versiyonu Android 4.0 “Ice Cream Sandwich”, hepimizi heyecanlandıran yeniliklerle dolu olarak geliyor. Bununla beraber yeni Android’in can sıkan birtakım sıkıcı yanları da yok değil. Bir Galaxy Nexus sahibi olmayı düşünüyorsanız ya da haiz olduğunuz cihaza bir Android 4.0 custom ROM’u oluşturmayı planlıyorsanız, sizlerle paylaşacağımız bu problemleri göz önünde bulundurmanızı öneri ediyoruz:

Kişi fotoğraflarında düşük çözünürlük sorunu: Android’in önceki sürümlerinde şahıs resimleri olabildiğince ufak olduğundan, düşük çözünürlüğünde olan şahıs resimleri problem olmuyordu. Ancak Galaxy Nexus’da kişileriniz için en uygun olarak 700×700 ebatlarında bir görsele ihtiyacınız var. Yüksek çözünürlüğünde olan fotoğraf, her ne kadar iyi bir hususiyet de olsa cihaz, fotoğrafları Facebook’dan kendiliğinden çekemediği ve daha kötüsü Google şahıs eşitlemede çözünürlük düşmüş olduğu için dezavantaj halini alıyor.

Facebook Kişi eşitleme Android 4.0’ı desteklemiyor: Az ilkin söylediğimiz gibi Android 4.0’ın resmi uygulaması, Facebook’daki yüksek çözünürlüğünde olan şahıs fotoğraflarını alamıyor. FriendCaster gibi üçüncü parti çözümleri de çalışmıyor. Kişilerinizin yüksek çözünürlüğünde olan fotoğrafını almak için şu an tek çözüm, bütün arkadaşlarınızın bir Google+ hesabına haiz olmasını ummaktan geçiyor.

Menü düğmesinin yokluğu sıkıcı: Önceki bütün Android cepleri, bir menü butonuna sahipti. Bunun tatbik içi menülerle değiştirilmesine alışmanız uzunca bir zamanınızı alabilir. Birçok üçünücü parti uygulamanın klasik menü düğmesini kullanımı da diğer bir sorun.

Konuşmadan metne dönüştürme çok iyi değil: Mobil işletim sistemi geliştiricileri, son zaman tanınmış hale gelen sesli giriş üstünde var kuvvetleriyle çalışıyorlar. Ancak bu işin çok da basit olmadığı açık. Android 4.0’ın ses idrak etme yeteneklerinin, Siri’deki kadar iyi olmadığını söyleyebiliriz.

Yüz ile kilit açma sorunlu: Güvenlikten çok caka amaçlı bir hususiyet olan yüz ile kilit açma, bir PIN koduna göre hem daha güvensiz, hem de daha yavaş olabiliyor. Bulunduğunuz ortam karanlık olduğunda aygıt yüzünüzü göremediğinden çalışmayabiliyor.

Tüm uygulamalarla ahenkli değil: Bazı oyunlar Gingerbread’de muntazam bir halde çalışırken, Ice Cream Sandwich’de çalışmayabiliyor. Twitter’da tweet listesini kaydırırken yavaşlamalar yaşayabiliyorsunuz. Ancak geliştiricilerin zaman içinde bu problemleri çözeceklerini düşünüyoruz.