Android Ekran Titremesi Sorununa Çözüm

resim17609302
resim17609302

Android işletim sistemine haiz mobil cihazlarda devamlı olmasa da  zaman vakit yaşanmış olan ekran titremesi sorunu, son vakit olabildiğince sık bir halde Android işletim sistemine haiz cihazları kullananlar tarafından sorulan sorular arasında yer almaktadır.

“Android telefonumda ekranım titriyor” ne yapabilirim gibi farklı soru kalıplarında birden çok soru aldı başını gitti desek yeridir.

Neler Okuyacaksınız? →

Android Ekran Titremesi Sorunu Neden Ortaya Çıkıyor?

Titreşen problemin temel nedeni, işletim sisteminin donanım GPU ya da program CPU’su arasında karar verememesidir. Uygulama aranırken problem daha yaygındır. Bu, ufak programları açarken ve Chrome uygulamasına göz atarken ya da telefonunuzun ekranını kullanırken titrek bir problemle karşılaştı.

Android Ekran Titremesi Sorununa Çözüm

Android Ekran Titremesi Sorununa Çözüm

Bir öbek tatbik yükledikten sonra ya da asla bir yerden çıktıktan sonra titrek bir monitör problemi ortaya çıkarsa, şimdilik servis merkezini ziyaret edebilirsiniz.

Bu tür problemi yaşayanlar için araştırmalarımızı yaparak kalıcı bir çözüme kavuştuk. Çözüm asla telefondan anlamasanız bile sizi o kadarda korkutacak bir şey değil ve olabildiğince kolay.

İşte Android monitör titremesini rahatça düzeltmek için neler yapabileceğinize dair hızlı kılavuzumuz.

Yöntem 1: Bataryadan Kaynaklı Sorunlar için Bataryayı Çıkarma

Android monitör titremesi sorununa ilk çözüm olarak cihazınızın monitörü titriyor ise öncelikle yapmanız ihtiyaç duyulan cihazınızın bataryasını çıkarıp tekrardan takmak olacaktır.

Daha ilkin yapmadı iseniz bu prosedürü genellikle arka bölümde kapak olur ve bu kapağı çıkararak batarya yani cihazın pilini tırnağından kurtararak çıkarabilirsiniz.

Batarya yani pili çıkardıktan sonra yapmamız ihtiyaç duyulan tek bir prosedür var bunun için bizlere şarj aletimiz gereklidir.

Yani bataryayı çıkardıktan sonra takıp sonra aleti şarj etmeye başlıyorsunuz.

Cihazınız şarj edildikçe, cihazın monitör titremesinin azaldığını ve en sonunda geçtiğini rahatça görebileceksiniz.

Bu prosedürü yapmış olup sonuca ulaşanlar söylendiğine göre %90 civarındaymış.

Yöntem 2: Cihazınızı Güvenli Modda Başlatın

Android işletim sistemine yerleşik güvenilir bir hususiyet olan Güvenli Mod, varsayılan olarak aldığınız standart Android cihaza geri dönmenizi ve gerçekleştirilen anormallikleri test etmenizi sağlar. Android ekranının titremesiyle alakalı problem ortaya çıkarsa, cihazınızı güvenilir moda getirebilir, problemin devam edip etmediğini denetim edebilir ve sonra buna göre teşhis koyabilirsiniz.

  • Android cihazınızın ana ekranında, güç menüsü monitörü görünene kadar güç tuşunu matbu tutun.
  • Ekranda Güvenli Mod açılır, menüsü görünene kadar menü ekranındaki güç düğmesi simgesini matbu tutun.
  • Ekran sizden, güvenilir modda tekrardan başlatmak isteyip istemediğinizi onaylamanızı ister. Bu nedenle, Android cihazınızı güvenilir modda başlatmak için “Tamam” butonuna basın.
  • Android cihazınız Güvenli Mod’da başladıktan sonra, cihazınıza yüklediğiniz bütün üçüncü taraf programları dönem dışı bırakılır ve gizlenir.

Bu, sadece standart programları sağlamalıdır, böylelikle Android ekranının titremesiyle alakalı problemin tatbik ile mi yoksa donanımla mı alakalı bulunduğunu görebilirsiniz.

Not: Eğer telefonunuzda yazılımsal ya da donanımsal sıkıntı var ise servise gönderiniz.

Yöntem 3: Geliştirici Seçeneklerini Değiştirme

Geliştirici seçeneklerinin sunmuş olduğu bütün mükemmel gizli saklı özelliklerin yanı sıra, Android ekranının titremesini düzeltmenize destek olacak birkaç seçenek var. Geliştirici seçenekleri (Developer Options), yüzey güncellemeleri gibi seçenekleri görüntülemenize ve birkaç kullanıcı tarafınca Android ekranında titreme sorununa bağlanmış. Donanım yer paylaşımlarını dönem dışı bırakmanıza imkân tanır.

  • Geliştirici seçeneklerini hemen hemen etkinleştirmediyseniz, Ayarlar >Telefon Hakkında‘ya gidin sonra Yazılım Bilgisine gidin ve “Yapı numarası” na 7 kez hafif vurun.
  • Geliştirici seçenekleri menüsü, Ayarlar uygulamasının dibine eklenir. Arayın ve Çizim isimli bölümüme gidin
  • Çizim” bölümündeki ilk sekme “Ekran Güncellemelerini Göster” olmalıdır. Seçenek esasen etkinleştirildiyse tarafındaki geçiş butonuna basmanız yeterlidir.
  • Benzer şekilde, ekrandaki Donanım Hızlandırmalı Görüntü Oluşturma (ya da Donanım Tarafından Hızlandırılmış işleme) bölümünü bulmak için geliştirici seçenekleri menüsünü kullanın.
  • Bu bölümde, ekranda “Donanım bindirmelerini dönem dışı bırak” opsiyonu görünmelidir.
  • Seçeneği etkinleştirmek için ekranın tarafındaki geçiş butonuna basın ve monitör birleştirmeyi sadece GPU olarak ayarlayın.

Temel olarak, Android ekranının titrek sorunu, sistem donanımı ekranda içerik görüntülemek için CPU ve GPU arasında değiştiğinde ortaya çıkar. Donanım Yerleşimlerini Devre Dışı Bırak seçeneğini etkinleştirerek, görüntüleme prosedürünü GPU’nun dibine yerleştirerek Android ekranının titreme sorununu fizyolojik olarak ortadan kaldırabilirsiniz.

Yöntem 4: Cihazınızda ki Uyarlanabilir Parlaklığı Devre Dışı Bırakma

Otomatik / Uyarlanabilir parlaklık seçeneği, monitör parlaklığının dış ışığa göre değişmiş olduğu anlamına gelir. Böylece telefonunuzun fotometrik sensörlerini kapattığınızda, monitör kararır ve açıldığında monitör tekrardan parlak hale gelir.

  • Ayarlar> Ekran> Parlaklık bölümüne gidin
  • Otomatik / Uyarlanabilir parlaklık seçeneğini bulun ve seçimini kaldırın.

Ekran parlaklığıyla alakalı monitör titremesi problemi o an için daha geçici olduğundan, bu sizin ardında olduğunuz çözüm olmayabilir. Yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri sizin için işe yaramazsa, son çare olarak düşünmeniz gerekebilir.

Son Çözüm – Android Telefon Ekran Titremesi Sorununu Giderme

Yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri Android monitör titremesi sorununu çözmenize destek olmadıysa, telefonunuzu bir servis merkezinde denetim ettirin. Bir donanım sorununuz olabilir, bu da ön cam panelin ya da bütün ekranın değiştirilmesinin gerekeceği anlamına gelir. Mobil cihazınıza ve ne kadar eski olduğuna bağlı olarak, donanımın değiştirilmesi sizin için uygun bir ücrete mal olabilir. Bununla birlikte, birtakım durumlarda, hasarlı monitör değildir, fakat telefonunuzu müşteri hizmetleri merkezine getirmenizi gerektiren yakınlık ve parlaklık sensörleri, fakat size çok daha azca maliyetli olabilir.

Cihazınız güvence kapsamı dışındaysa ve denemekten korkmuyorsanız, Forumlarda sizin için bir çözüm bulabileceğiniz bir takım uzman bulacaksınız. Bununla birlikte, bu deneysel süreçlerin bir miktar tamir bilgisine ve birazcık cesarete ihtiyacı vardır, bu nedenden dolayı dikkatli olun.