Instagram ‘kaybolan mesajlar’ özelliği nedir? Nasıl kullanılır?

Sosyal medya devi Instagram, bir yeniliği daha kullanıcılarının hizmetine sundu. Instagram Direct yani mesajlar alanında kullanıma sunulan kaybolan mesajlar hususi durumunu devreye aldı. Blog Artı olarak bu özelik ile ilgili merak edilenleri ele aldık. Instagram kaybolan mesajlar hususi durumunun detaylarına gelin beraber bakalım.

İçindekiler

Instagram kaybolan mesajlar nedir?

Instagram kaybolan mesajlar ekranı

Instagram Direct üstünden mesajlaşırken karşılaştığınız bu özellik, gönderdiğiniz mesajların söyleşi penceresi kapandıktan sonra silinmesini yani imha olmasını sağlıyor.

Böylelikle mesajı gönderdiğiniz şahıs mesajı ancak bir kez görüntüleyebiliyor. Geçtiğimiz günlerde buna birebir benzerlik yayınlayan kaybolan mesajlar özelliği WhatsApp uygulamasına da eklenmiştir. Bilindiği suretiyle WhatsApp, Facebook ve Instagram aynı merkezden yönetiliyor, yani üç uygulamanın sahibi de Mark Zuckerberg. Haliyle bu üç uygulamanın birinde yeni çıkan özellikleri öteki uygulamalarda da görmek mümkün.

  • Kaybolan mesajları kopyalayamaz, kaydedemez ya da iletemezsiniz.
  • Birisi kaybolan mesaj modunda mesajların monitör görüntüsünü ya da kaydını alırsa, sohbetteki kişiler bildirim alır.
  • Daha ilkin irtibat kurmadığınız hesaplar size kaybolan mesaj modunda mesaj talebi gönderemez.
  • Kaybolan mesaj modunu ancak öteki bir Instagram hesabıyla yapmış olduğunuz sohbette kullanabilirsiniz. Bir öbek sohbetinde ya da Messenger hesabıyla meydana getirilen bir sohbette kullanamazsınız.

Birisi size kaybolan mesaj modunda bir mesaj gönderirse Instagram’da bildirim alırsınız. Bu kişiyle kaybolan mesaj modunda bir sohbete girmek için bildirime dokunun. Size kaybolan mesaj modunun haricinde yeni bir mesaj göndermeleri halinde da bildirim alırsınız.

Instagram kaybolan mesajlar iyi mi kullanılır?

Kaybolan mesajlar modu kullanımı.

Mesaj alanına girdiğinizde bu yenilik ile ilgili size malumat veren tatbik özelliği dilediğiniz gibi kullanmanıza imkân sağlıyor. Kaybolan mesajlar hususi durumunu kullanmak için mesaj göndermek istediğiniz kişinin mesaj kısmını açınız. Ardından monitörü yukarı kaydırın, siyah arkaplan üstüne kaybolan mesaj monitörü açılacaktır. Bu monitör üstünden okunduktan sonra kendini imha eden yani kendi kendine silinen mesajı karşı tarafa göndere bilirsiniz.

Kaybolan mesaj modu, bir sohbette insanların birbirlerine kaybolan mesajlar, fotoğraflar, videolar ve öteki içerikler göndermesine imkân tanır. Kaybolan mesaj modunda gönderilen içerikler, birisi sohbetten çıktığında ya da kaybolan mesaj modunu kapattığında kaybolur.

Kaybolan mesaj modunu açmak ya da kapatmak

  • Kaybolan mesaj modunu açmak için sohbetinizde yukarı kaydırın.
  • Kapatmak için üstteki Kaybolan Mesaj Modunu Kapat’a dokunun ya da monitörü yukarı kaydırın.

Kaybolan mesaj modunu kapamak yani düzgüsel mesaj göndermek için yukarıda da belirtildiği gibi gene mesaj ekranını yukarı doğru kaydırabilir, bu monitörü kapatarak mevcud normal mesajlaşmaya geçiş sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ekranın üst kısmındaki Kaybolan Mesaj Modunu Kapat düğmesiyle da bu monitörü kapatabilir, düzgüsel mesaj ekranına geçebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir
WhatsApp’ta ‘Süreli Mesajlar’ özelliği kullanıma sunuldu



Kaybolan mesajlar özelliği niçin çalışmaz?

Eğer cihazınızda Instagram mesajlar alanına girdiğinizde bu özelliği kullanamıyorsanız bunun çok sayıda sebebi olabilir. İlk niçin uygulamanızın aktüel olmamasından kaynaklı olabilmektedir. Bu durumda IOS ya da Android market üstünden Instagram programını son sürüme güncelleyin.

Bu prosedür sonunda da problem çözülmediyse cihazınızı kapatıp açmanızda yarar var. Öyle ki uygulamalara gelen bu tip özelliklerin hepsi güncelleme ile gelmiyor, server kaynaklı meydana getirilen geliştirme ile ya da zamanlanmış bir biçimde de yenilikler devreye alınabiliyor. Cihazı kapatıp açmanız askıda kalmış işlemlerin devam etmesini sağlayacaktır.

Bu iki adımı uygulamanıza karşın hususiyet halen gözükmüyorsa kaybolan mesajlar özelliği sizin hesabınıza hemen hemen gelmemiş demektir. Özellikle yüksek kitlelere hitap eden toplumsal medya uygulamalarında yenilikler bütün kullanıcılara aynı anda değil, aşamalı olarak gelmektedir. Bu aşamalar saatlerle farklılık gösterdiği gibi günlerce de değişim gösterebilir. Bu durumda da yapmanız ihtiyaç duyulan tek şey beklemektir.