TikTok’un Mağaza Özelliği Hakkında Çarpıcı Gelişme!

resim17736576
resim17736576

TikTok mağaza özelliği, platformun e-ticarete girmek için attığı bir adım olarak belirtiliyor. Asya’da başlayan denemeler sonra kullanıcılar TikTok’un bu özelliğinden olabildiğince memnun kalmışlardı. Ancak İngiltere’de lansmanının sonra TikTok, Avrupa ve ABD’deki e-ticaret genişlemesinden vazgeçmiş gibi gözüküyor.

TikTok’un İngiltere lansmanının fiyasko denilecek kadar fena sonuçlara yol açtığı belirtiliyor. Bunun kararında ise projede çalışan personellerin aşağı yukarı yarısının işten ayrılmış olduğu anlatım ediliyor. Projedeki görevli yöneticinin ise İngiltere iş kanununa inanmadığı için değiştirilmiş olduğu belirtiliyor.

Çin’in kendi iç pazarında ve bölgedeki öteki ülkelerde yer edinen e-ticaret özelliği, TikTok’un ana firması ByteDance için kazançlı bir iş modeli bulunduğunu kanıtlamıştı. Markalar, tıklanabilir bir alışveriş sepeti ve kısa ürün videolarıyla müşterilere ulaşıyordu.

ByteDance, TikTok ile ortak uygulaması olan Douyin’deki alışveriş hususi durumunun çabucak büyümesine tanık oldu. Raporlara göre bu alışveriş özelliği vasıtası ile 10 milyar ürün satışı gerçekleşti. Bu gelişmelerden sonra şirket, İngiltere’de TikTok Shop’u devreye soktu. Hatta şirket, Amerika piyasasına girmeden ilkin Avrupa’ya da genişlemeyi planlıyordu. Ancak İngiltere’deki lansman tüm planları değiştirdi.

İngiltere Lansmanında Neler Oldu?

Financial Times’tan alınan bilgiler İngiltere’deki TikTok lansmanında işlerin plana tam anlamıyla uymadığı yönünde. Haberlere göre toplumsal medya platformunun İngiltere’de alışveriş sektörüne girmesi, iç sorunlardan etkilenmesine yol açtı. Ayrıca TikTok, tüketicileri kendine çekmek için savaşım etmek zorunda kaldı.

Lansmana katılan üç değişik kaynak, İngiltere projesinin hedefleri karşılamadığını ve toplumsal medya ünlülerinin plandan çekilmesinden sonra TikTok’un genişleme planlarını bıraktığı belirtti. Ayrıca TikTok Shop’un, markalara ve toplumsal medya ünlülerine satış yapmaları için nakit teşvikler sunmasına karşın düşük satışlar elde ettiği de söyleniyor.

Londra e-ticaret kadrosunun minimum 20 üyesinin, TikTok Shop’un lansmanından sonra ayrılma sonucu verdiği belirtiliyor. Diğer çalışanların ise işi bırakma yönünde konuşmalar yaptığıyla alakalı söylentiler var. Londra’daki e-ticaret kadrosu üyeleri, günde 12 saatten fazla çalışmak zorunda kaldıklarını dile getiriyor. Ayrıca işe erken başlayıp daha etkin olmak için geç saatlere kadar çalışmak zorunda olduklarını da anlatım ediyor.

Bu olayların sonra TikTok, Avrupa ve ABD’de e-ticaret girişimini genişletmekten vazgeçmiş gibi gözüküyor. Ayrıca bir FCC yetkilisi, uygulamanın Amerika mağazalarından kalkmasını istediğini belirtti. TikTok ise bu isteğe bağlı olarak uygulamada değiştirme lafı verdi.

Peki sizler TikTok’un mağaza özelliği hakkındaki yeni büyüme haberiyle alakalı neler düşünüyorsunuz? Konuyla alakalı düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın.